De therapieën

 

De therapeuten van  “Praktijk de Schans” zien de mens  als eenheid van lichaam en geest. In een gezond lichaam bestaat er een evenwicht. Raakt dit evenwicht verstoord (bijv. door een ongeluk, een ziekte of operatie, stress of slechte voedingsgewoonten), dan reageert het lichaam hierop met een aanpassing: een ´nieuw evenwicht´. Dit 'nieuwe evenwicht' is dus niet het oorspronkelijke evenwicht, maar een evenwicht van ´mindere´ kwaliteit. Al onze behandelingen zijn er op gericht om weer in het oorspronkelijke evenwicht te komen.

 

Kijk hier voor welke klachten we zoal behandelen.

Acupunctuur beïnvloedt de energiestromen in het lichaam. Door het zetten van naalden op bepaalde punten wordt het lichaam geactiveerd om de balans in de energie huishouding te herstellen.

Acupunctuur is voor heel veel aandoeningen een goede behandel therapie. Het voordeel van acupunctuur is, dat er geen bijwerkingen zijn.  Met name voor chronische klachten is acupunctuur vaak de  eerste keus. De WHO ( Wereld Health Organisation) heeft een lijst van aandoeningen gepubliceerd, waarvoor ze als eerste keus acupunctuur aanraadt. (Klik hier voor de lijst WHO).

 

Verschillende vormen van acupunctuur

Lichaamsacupunctuur

Dit gebeurt met zeer dunne naaldjes die meestal in de acupunctuurpunten van de onderbenen, onderarmen, buik en hoofd worden geplaatst.
De naalden zijn steriel en worden na de behandeling weggegooid.

Oor acupunctuur

Dit gebeurt met zeer korte dunne naaldjes die in het oor worden geplaatst.
Per persoon wordt er gekeken wat er nodig is, meestal wordt de lichaamsacupunctuur met oor acupunctuur gecombineerd.

Het uitgangspunt van de oor acupunctuur is dat in het oor de hele mens wordt geprojecteerd. Dit was het idee van de Franse arts dr. Paul Nogier zo’n 50 jaar geleden. Hij heeft ontdekt  dat het gehele oor oppervlak een reflexzone vormt voor alle organen van het lichaam.

 

 

 

onze acupuncturist:

M.H.C.T. Meijer

arts, homeopaat  en acupuncturist

lid V.H.A.N. en N.A.A.V.

Groepspraktijk de Schans

Dorsvloer 2, 7641DZ Wierden

tel: 0546-577011