M.H.C.T. Meijer

arts, homeopaat  en acupuncturist

lid AVIG en NAAV

L.V. Heuperman

Osteopaat

lid NVO geregistreerd NRO

J.P. van Andel

Homeopaat en orthomoleculaire therapeut

Medisch doctorandus, lid NVKH

T. Kamphuis

Osteopaat

lid NVO geregistreerd NRO

 

 

 

 

Inleiding

In mijn praktijk ga ik uit van uw eigen kracht. Met mijn kennis en vaardigheden stimuleer ik mijn patiënten om deze kracht aan te spreken en in te zetten. Hierbij staan de mogelijkheden en niet de beperkingen centraal.

 

Achtergrond

Vanuit mijn achtergrond als medisch doctorandus (doctoraal behaald in 1983) en verloskundige heb ik een medische manier van kijken. Daarnaast heb ik een  andere manier van kijken ontwikkeld door van verschillende methodes gebruik te maken.

Naast de vele cursussen die ik gevolgd heb, ben ik Klassiek Homeopaat, Kindertolk® en Orthomoleculair therapeut. Ook beschik ik over Bioresonatie apparatuur waarmee ik bepaalde afwijkingen, bijvoorbeeld allergieën en tekorten, kan vaststellen en behandelen. In overleg kunnen we samen bepalen welke behandelingsmethode het beste bij u past.

 

Doelgroepen

 

Algemeen

Ik biedt een persoonlijke behandeling helemaal op u afgestemd. Al lijken uw klachten op het eerste gezicht op die van een ander, u ervaart ze op uw eigen manier. Ik wil graag weten waarom ú deze klachten heeft. Wat is er gebeurd? Welke veranderingen zijn er geweest? Welke ziekten heeft u doorgemaakt? Komen die meer in uw familie voor? En vooral: wie bent ú? Want geen mens is hetzelfde. Wij komen in gesprek over uzelf. Zodat ik mij een beeld van u vorm, weet wie ú bent en waar uw kracht zit. Ik kijk niet alleen naar uw klachten, maar ben geïnteresseerd in het totaal beeld. Op grond daarvan kan ik bijvoorbeeld kiezen voor een  homeopathische geneesmiddel dat bij u de kern raakt en waardoor u lichamelijk en geestelijk weer in uw kracht en evenwicht kunt komen. Ook neem ik vaak een voedingsanamnese af omdat goede voeding naar mijn mening heel belangrijk is om gezondheid te bevorderen en te behouden. Ik ben in het bezit van een bioresonantie apparaat zodat ik overgevoeligheden en tekorten kan vaststellen.

Indien noodzakelijk en u dat wenst, ondersteun ik de behandeling met (orthomoleculaire) supplementen. Door de vele vragen die ik stel in het eerste consult is de duur van dit consult ongeveer anderhalf uur. Een vervolg consult duurt meestal drie kwartier.

 

Zwangerschap en bevalling etc.

Ook kan ik u goed begeleiden tijdens de zwangerschap, rond de bevalling en het kraambed. Dit vanwege mijn achtergrond als verloskundige. Homeopathische middelen kunnen bijvoorbeeld eventuele angsten voor de bevalling wegnemen en een soepele ontsluiting en een snel herstel bevorderen.

Ik kan homeopathie inzetten bij de volgende klachten:

Stuitligging

Misselijkheid

Vermoeidheid

Stemmingswisselingen

Depressie

Bekkeninstabiliteit

Problemen bij de borstvoeding

Borstontsteking

 

En ook bij hormonale klachten zoals:

onvruchtbaarheid

onregelmatige menstruatie

PMS

 

Kinderen

Graag wil ik alles uit het kind halen zodat het kind zich lichamelijk en geestelijk prettig voelt. Door middel van meerdere methodes heb ik geleerd om de taal van het kind te begrijpen. Hierbij maak ik gebruik van mijn kennis en vaardigheden die ik  heb opgedaan als verloskundige, klassiek homeopaat en kindertolk. Daarnaast biedt de bioresonantie therapie inzicht in en behandelmogelijkheden bij bijvoorbeeld allergieën en overgevoeligheden. Dit laatste kan zowel homeopathisch en/of orthomoleculair behandeld worden.

 

 

Als ik de methode van het spiegelende kind toepas, dan probeer ik voor het kind een situatie te creëren waarin het kind zich beter voelt en mag zijn wie het werkelijk is. Ik begeleid vanuit een visie dat kind en ouder van elkaar kunnen leren. Kinderen houden door hun gedrag, spel of klachten de ouder een spiegel voor. Als ouder gehoor te geven aan wat er gespiegeld wordt door het kind, betekent een verrijking voor de ouder en werkt ook zeer positief door op het gedrag en de gezondheid van het kind. Het is een liefdevolle manier om als ouder te willen leren van je kind.

 

Lidmaatschappen

Als klassiek homeopaat ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH,).

 

Ten slotte

Ik hoop dat u na het lezen van site aanleiding ziet om een afspraak met mij te maken. Op deze manier word ik in de mogelijkheid gesteld om de klachten van u en/of uw kind te behandelen.

J.P. van Andel

Homeopaat en orthomoleculaire therapeut

Medisch doctorandus, lid NVKH

Groepspraktijk de Schans

Dorsvloer 2, 7641DZ Wierden

tel: 0546-577011