M.H.C.T. Meijer

arts, homeopaat  en acupuncturist

lid AVIG en NAAV

L.V. Heuperman

Osteopaat

lid NVO geregistreerd NRO

J.P. van Andel

Homeopaat en orthomoleculaire therapeut

Medisch doctorandus, lid NVKH

T. Kamphuis

Osteopaat

lid NVO geregistreerd NRO

 

 

 

 

Mijn naam is Marcel Meijer.

In1985 ben ik afgestudeerd als arts. Daarna heb ik de opleiding acupunctuur en homeopathie gedaan en met succes afgerond. Tegenwoordig school ik me nog steeds bij en geef ik, naast mijn dagelijkse werk, ook les in acupunctuur. Ik sta open voor en werk mee aan nieuwe ontwikkelingen in de homeopathie en acupunctuur. Ik ben Lid van  de AVIG en de NAAV. Mijn BIG registratie nummer is 0902279260I 

 

Het verloop van het consult.

Als arts neem ik eerst een gedegen medische ananamnese af. Indien nodig doe ik lichamlijk onderzoek of ik verwijs u naar een andere arts als dat nodig is. Ik zal uw medicatie bespreken. Daarbij krijgt u medisch verantwoord advies en zal ik een diagnose stellen.

 

Homeopathie

Er zijn twee methoden in de homeopathie, nl. de klassieke en de klinische. De klassieke homeopathie houdt in dat de mens als geheel centraal staat en niet alleen de ziekte of de klachten, wat het geval is bij klinische homeopathie. de klinische homeopathie schrijft voor op basis van een diagnose of op de klacht.

Tijdens het consult probeer ik me een beeld te vormen van uw totale functioneren, lichamelijk en geestelijk. Daarvoor is het nodig dat ik u een groot aantal vragen stel.

 

De vragen die u kunt verwachten, betreffen:

 • Uw huidige klachten.
 • Welk medich onderzoek is er al gedaan en welke diagnoses is gesteld.
 • Wanneer zijn ze begonnen?
 • Wanneer heeft u meer/minder last?
 • Eerdere klachten of ziektes.
 • Welke behandelingen of medicijnen heeft u toen gehad?
 • Heeft u operaties ondergaan?
 • De werking van uw gestel.
 • Hoe is de ontlasting/urinelozing?
 • Zweet u vaak of heeft u het vaak koud?
 • Hoe zijn uw slaapgewoontes en waar droomt u over.
 • Slaapt u goed/slecht?

 

De voeding.

 • Heeft u voorkeur voor of afkeer van bepaalde voedingsmiddelen?
 • Krijgt u klachten van voedingsmiddelen?
 • Uw karakter.
 • Bent u b.v. snel verdrietig, boos, bezorgd,opgejaagd, angstig of somber.
 • En hoe reageert u dan?

 

Verschijnselen als

kloven, wratten, nagelbijten.

Onverklaarbare of merkwaardige verschijnselen/gevoelens.

Het is belangrijk dat u zo nauwkeurig en uitgebreid mogelijk antwoord geeft op mijn vragen. Des te beter kan ik uw toestand beoordelen en het geneesmiddel vinden dat bij die toestand past.

 

Het homeopathisch geneesmiddel

Een homeopathisch geneesmiddel werkt al bij een kleine hoeveelheid. Een te grote hoeveelheid maakt de toestand juist erger. Daarom moet elk middel verdund worden, maar wel zo, dat het sterk genoeg is om de eigen geneeskracht van het lichaam in werking te zetten. In de praktijk blijkt zelfs dat middelen die vaker verdund en geschud zijn dieper op een mens inwerken en dat hun werking langer aanhoudt . Een middel bestaat in de vorm van druppels, korrels en tabletten. De druppels worden vaak met water ingenomen, maar u kunt ze ook, net als de korrels en tabletten, zo in de mond nemen. Dit maakt geen verschil. Zorg wel dat uw mond altijd vrij van andere smaken is. Neemt u  b.v. het middel een kwartier voor de maaltijd in (dan zijn uw slijmvliezen schoon). Een ander goed tijdstip om homeopathische geneesmiddelen in te nemen is vlak voor en na het slapen . Korrels laat u langzaam oplossen in uw mond. Druppels neemt u direct op de tong of in een beetje water of vruchtensap, maar niet in hete dranken.

 

Acupunctuur

Naast homeopathie beoefen ik ook acupunctuur. Meestal maak ik daarvoor gebruik van het oor, waarin ik naaldjes aanbreng, Mijn voorkeur gaat uit naar verblijfsnaaldjes. Deze hebben als voordeel dat u meestal niet vaker dan eenmaal per twee weken hoeft langs te komen, omdat ze in de huid mogen blijven zitten en zo dag en nacht kunnen doorwerken. Een nadeel is dat ze wat irriteren en heel enkele gevallen gaan ontsteken. Behalve met naaldje kan een acupunctuurpunt ook gestimuleerd worden met een laser of met magneetjes of zelfs met kleuren.

 

Het doormeten

 Met behulp van deze meetmethode uit de acupunctuur kijk ik naar uw gezondheidstoestand. Daarbij voel ik uw pols om de reactie van uw lichaam en het veld om uw lichaam heen op diverse prikkels te testen. De afwijkende meetwaarde die ik op deze manier vind, probeer ik te corrigeren met voornamelijk homeopathische middelen. Hiervoor houdt u een koperen elektrode vast waarmee u via een versterker verbonden bent met een koperen plaat. Hierop leg ik op de medicijnen waarna ik kijk of de eerder vastgestelde afwijkende meetwaarde wordt verbeterd.

 

De methode is gebaseerd op het natuurlijke fenomeen, dat ieder dier, en ook de mens, kan voelen of een voedingsmiddel waar hij bij staat goed of slecht voor hem is.

Een dier zal meestal een giftige plant niet eten, hij voelt zich er niet goed bij en zal verder lopen tot hij zich wel goed voelt, en daar beginnen te eten. Wordt de giftige plant door het voer gemengd, dan eet hij het voer wel op. Zo zal een schaap dat hoest ven de dennen knoppen of de zonnedauw (drosera) eten. Dat zal zij niet doen als zij niet hoest.

 

Tijdens de meting voel ik aan uw pols om te beoordelen hoe uw lichaam op medicijnen reageert.

Deze methode is een goede aanvulling op de klassieke homeopathie. Het is een nieuwe, nog niet veel gehanteerde methode. Die nog duidelijk in ontwikkeling is. Bij verschillende onderzoeken zien we een betrouwbaarheid van 75% tot ruim 90%

 

Alle geneesmiddelen altijd mee nemen!!

Laat de homeopathische medicijnen die u gebruikt, een week voordat u een nieuwe afspraak heeft, staan. Neem altijd al uw medicijnen mee, zowel de homeopathische als de reguliere. Ik kan dan ook deze medicijnen op u testen, om te kijken of u ze nog steeds nodig heeft.

 

Psychologische kanker begeleiding volgens Simonton

Ik ben Simonton therapeut. Dit is een methode die met psychologisch technieken helpt om beter in je vel te zitten. Hierdoor neemt je weerstand toe.

 

Tot slot:

Als u bezwaar heeft tegen een van de behandelingen of een duidelijke voorkeur voor een behandeling, zegt u dat dan even aan het begin van het consult.

M.H.C.T. Meijer

arts, homeopaat  en acupuncturist

lid AVIG en NAAV

Groepspraktijk de Schans

Dorsvloer 2, 7641DZ Wierden

tel: 0546-577011