De therapieën

 

De therapeuten van  “Praktijk de Schans” zien de mens  als eenheid van lichaam en geest. In een gezond lichaam bestaat er een evenwicht. Raakt dit evenwicht verstoord (bijv. door een ongeluk, een ziekte of operatie, stress of slechte voedingsgewoonten), dan reageert het lichaam hierop met een aanpassing: een ´nieuw evenwicht´. Dit 'nieuwe evenwicht' is dus niet het oorspronkelijke evenwicht, maar een evenwicht van ´mindere´ kwaliteit. Al onze behandelingen zijn er op gericht om weer in het oorspronkelijke evenwicht te komen.

 

Kijk hier voor welke klachten we zoal behandelen.

Orthomoleculaire geneeskunde is een vorm van natuurgeneeskunde die zich richt op het voeden en reinigen van het lichaam om gezond te worden, of gezond te blijven.

Binnen de orthomoleculaire geneeskunde ligt de focus op goede voeding, waardoor het lichaam kan beschikken over voldoende stoffen die nodig zijn om alle systemen binnen ons lichaam optimaal te laten functioneren. Het gaat hier om stoffen als vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren of enzymen, maar ook minder bekende groepen van stoffen zoals bijvoorbeeld de bioflavonoïden.

In onze huidige maatschappij wordt te weinig tijd genomen voor het bereiden en het nuttigen van goede maaltijden. We weten allemaal dat we gevarieerd en gezond moeten eten, maar we maken ons toch schuldig aan het eten van snacks en fastfood etc. Door een jachtige levenstijl en slechte eetgewoonten krijgen we onvoldoende binnen van bepaalde stoffen die noodzakelijk zijn voor het goed functioneren van onze lichamelijke systemen. Het gevolg is dat het lichaam minder goed gaat functioneren en dat wij ons minder fit gaan voelen. Het probleem is dat wij het feit dat we minder goed gaan presteren vaak niet in verband brengen met onze eetgewoonten, waardoor we doorgaan met vervuilen van ons lichaam en het opbouwen van tekorten. Met name op de langere termijn kan dit ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. De term voorkomen is beter dan genezen is hier absoluut van toepassing.

Tijdens de behandeling worden uw lichamelijke klachten en tevens uw emotionele problemen in kaart gebracht. Vervolgens worden uw eetgewoontes geïnventariseerd. Wordt er gevraagd naar uw levensstijl en of u voedingssupplementen en/of medicatie gebruikt (en welke). Daarbij is het ook belangrijk of er voedingsmiddelen zijn die u slecht verdraagt. Ook kan met de biotensor gemeten worden of u tekorten heeft danwel dat u ergens allergisch voor bent.

 

 

onze Orthomoleculaire therapeute:

J.P. van Andel

Homeopaat / orthomoleculaire therapeut

Medisch doctorandus, lid NVKH  en Kindertolk

Groepspraktijk de Schans

Dorsvloer 2, 7641DZ Wierden

tel: 0546-577011