De therapieën

 

De therapeuten van  “Praktijk de Schans” zien de mens  als eenheid van lichaam en geest. In een gezond lichaam bestaat er een evenwicht. Raakt dit evenwicht verstoord (bijv. door een ongeluk, een ziekte of operatie, stress of slechte voedingsgewoonten), dan reageert het lichaam hierop met een aanpassing: een ´nieuw evenwicht´. Dit 'nieuwe evenwicht' is dus niet het oorspronkelijke evenwicht, maar een evenwicht van ´mindere´ kwaliteit. Al onze behandelingen zijn er op gericht om weer in het oorspronkelijke evenwicht te komen.

 

Kijk hier voor welke klachten we zoal behandelen.

Osteopathie is een holistische geneeswijze, dat wil zeggen dat een osteopaat het menselijk lichaam als een geheel ziet. De mens als levend organisme is een structurele, anatomische, en functionele, fysiologische, eenheid. Dat is het uitgangspunt van de osteopathie.

Er wordt niet  alleen naar de klachten, maar ook naar de oorsprong ervan gekeken. De bewegingsstoornis is hierin leidend. Op het moment dat een van de systemen niet goed functioneert, beïnvloedt dat de rest van het lichaam. Een osteopaat zal door middel van corrigerende handgrepen het probleem op lossen en de natuurlijke beweeglijkheid van het lichaam herstellen.

 

De oorsprong van de osteopathie

De Amerikaanse arts Andrew Taylor Still is de grondlegger van de osteopathie. Aan het eind van de 19e eeuw definieerde hij een aantal basisprincipes, die volgens hem een bijzondere relatie met elkaar hadden.

 

  1. De mens is één functionerende, biologische eenheid: lichaam, geest en ziel.
  2. Functie en vorm zijn op alle niveaus onlosmakelijk met elkaar verbonden. De interactie tussen de anatomie (vorm) en het gedrag (functie) vormen hiervan de kern.
  3. Het lichaam heeft zelfhelende en zelfregulerende vermogens. Het autoregulatie- en autocorrectiemechanisme stelt ons in staat te reageren op externe prikkels

 

 

Onze Ostheopaten (klik ze aan voor meer info)

L.V. Heuperman

Osteopaat

lid NVO geregistreerd NRO

T. Kamphuis

Osteopaat

lid NVO geregistreerd NRO

Groepspraktijk de Schans

Dorsvloer 2, 7641DZ Wierden

tel: 0546-577011