M.H.C.T. Meijer

arts, homeopaat  en acupuncturist

lid AVIG en NAAV

L.V. Heuperman

Osteopaat

lid NVO geregistreerd NRO

J.P. van Andel

Homeopaat en orthomoleculaire therapeut

Medisch doctorandus, lid NVKH

T. Kamphuis

Osteopaat

lid NVO geregistreerd NRO

J. van Bekkum

arts en acupuncturist

lid AVIG en NAAV

 

 

 

Mijn naam is José van Bekkum. In 1999 ben ik als arts afgestudeerd aan de Universiteit van Groningen. Vanaf toen heb ik me binnen de reguliere geneeskunde vooral bezig gehouden met kinderen, als consultatiebureauarts/ jeugdarts en later in de kinderpsychiatrie.

Omdat er voor mij iets miste binnen de visie van de  reguliere geneeskunde, ben ik verder gaan zoeken en heb ik in 2003 de opleiding voor acupunctuur  bij de NAAV  afgerond. Ik heb mij verdiept in de Traditionele Chinese Geneeskunde, waaronder de lichaamsacupunctuur en de ooracupunctuur. Elk jaar volg ik  bijscholingen, zodat ik voldoe aan de kwaliteitseisen van de beroepsvereniging. Omdat ik altijd nieuwsgierig zal blijven naar andere en mogelijk aanvullende behandelingsmogelijkheden, heb ik in 2015 de opleiding voor natuurgeneeskunde gevolgd bij het AVIG.

In de praktijk maak ik gebruik van alle bovenstaande therapieën om zo een goed passende behandeling te kunnen bieden. Hierbij kunnen mensen meestal actief meewerken aan het herstellen van de balans in het lichaam. Zo kunnen bijvoorbeeld voeding en bepaalde gewoonten er voor zorgen dat iemand ziek wordt, of dat een ziekte in stand wordt gehouden. Gelukkig kan je door verandering hiervan ook weer een goede bijdrage leveren aan het herstel. De mogelijkheden worden altijd met u besproken.

De behandelingen zijn geschikt voor elke leeftijd, van heel jong tot heel oud! Kinderen reageren vaak erg snel. Als kinderen angstig worden van naalden, kan ik gebruik maken van bijvoorbeeld de laser of van magneetjes die op de huid kunnen worden gepakt.

Tijdens het eerste consult (intake) zullen uw klachten uitgebreid worden besproken. Ook is het belangrijk om te weten hoe u verder functioneert. Hiervoor zal ik ook vragen stellen die wellicht  in eerste instantie niets met uw klachten te maken lijken te hebben. Toch kan dit belangrijk zijn om duidelijk te krijgen waar uw klachten vandaan kunnen komen. Daarna wordt een lichamelijk onderzoek gedaan. Deze kan bestaan uit lichamelijk onderzoek zoals u die kent van uw huisarts, maar er zal ook de nodige onderzoek worden gedaan volgens de Chinese en natuurkundige methode., zoals bijvoorbeeld het voelen van de pols en het bekijken van de tong. Afhankelijk van de klachten zal er dan een start worden gemaakt met de behandeling.

Belangrijk is om bij elk consult uw medicatie, supplementen en/of homeopathische middelen die u gebruikt mee te nemen. Neem ook altijd 2 badhanddoeken/ dekentjes mee, zodat u als u dat prettig vindt  zoveel mogelijk toegedekt kan worden tijdens de behandeling.

 

J. van Bekkum

arts en acupuncturist

lid AVIG en NAAV

Groepspraktijk de Schans

Dorsvloer 2, 7641DZ Wierden

tel: 0546-577011